Москва погрожує арештувати майно Бельгії

Четвер, 18 червня 2015, 19:56

Росія погрожує заарештувати майно Бельгії на території Росії у відповідь на арешт російських активів.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ.

Сьогодні до МЗС Росії був викликаний посол Бельгії у Росії А. Ван Меувен, якому заявлено протест у зв'язку з арештом рахунків посольства РФ у Бельгії, постійних представництв РФ при Євросоюзі і НАТО в Брюсселі, а також низки інших російських організацій у Бельгії.

"Послу Бельгії було сказано, що російська сторона розглядає такі дії компетентних органів Королівства Бельгія як відверто недружній акт, грубе порушення загальновизнаних норм міжнародного права та потребує у зв'язку з цим від бельгійської сторони вжиття негайних заходів щодо відновлення порушених у Бельгії суверенних прав Російської Федерації і забезпечення нормального функціонування російських установ та юридичних осіб", - йдеться у заяві.

Реклама:

В іншому випадку російська сторона погрожує розглянути питання про прийняття заходів стосовно знаходиться майна Бельгії в Російській Федерації, в тому числі майна посольства Бельгії в Москві, а також її юридичних осіб.

Як повідомлялося, арешт російських активів за кордоном здійснюється на виконання рішення Постійної палати третейського суду в Гаазі у справі акціонерів компанії ЮКОС проти РФ.

Раніше низка російських джерел заявили про арешт російських активів в Бельгії на виконання рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), однак згодом Страсбург спростував цю інформацію.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: