Мінагропрод не планує приватизацію лісгоспів

Четвер, 18 червня 2015, 18:53

Міністерство аграрної політики і продовольства не планує приватизацію лісгоспів.

Про це повідомив голова відомства Олексій Павленко на брифінгу в Кабінеті міністрів, передає УНІАН.

"Ми роздержавлення щодо Лісагентства не робимо, і ми не підтримували винесення будь-яких лісгоспів на приватизацію. Це серйозне питання і принципова позиція міністерства", - сказав Павленко.

Разом з тим, також присутній на прес-конференції голова Державного агентства лісових ресурсів України Олександр Ковальчук уточнив, що в рамках реформи лісової галузі планується об'єднання лісгоспів в єдину вертикально інтегровану компанію.

Реклама:

"Згідно з коаліційною угодою, в процесі реформування галузі планується створення вертикально інтегрованого господарського суб'єкта", - наголосив Ковальчук.

Крім того, Павленко також зазначив, що головними завданнями Держлісагентства на сьогодні є безперебійне забезпечення поставок лісоматеріалів для потреб української армії в зону АТО, боротьба з тіньовими схемами і корупцією в галузі, а також недопущення незаконного вирубування лісів.

Як повідомлялося, 12 травня цього року Кабінет міністрів затвердив перелік держпідприємств, які підлягають приватизації в 2015 році.

Загалом у списку на приватизацію 286 об'єктів, при цьому ще 43 об'єкти внесено до переліку заборонених до приватизації, для продажу яких необхідне рішення Верховної Ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: