Савік Шустер відмовився "просвіщати" "русский мир" і займеться олігархами

Четвер, 18 червня 2015, 18:21

Національна рада з питань ТБ і радіомовлення переоформила ліцензію телерадіокомпанії "Всесвітня інформаційна служба" (супутниковий телеканал PRAVDA Russian world channel).

Відповідне рішення було прийнято на засіданні в четвер 18 червня, передає кореспондент "Економічної правди".

ТРК звернулася за переоформленням ліцензії відразу з кількох причин. По-перше, змінюється логотип (на3s.tv), а, по-друге, громадянин Канади Савік Шустер, увійшов до складу акціонерів каналу і йому тепер належить 50% мовника.

Нагадаємо, PRAVDA Russian world channel отримав ліцензію в Україні на супутникове мовлення в кінці 2014 року. Засновником нового телеканалу виступив Павло Єлізаров - керуючий партнер "Савік Шустер Студії" (3S).

Реклама:

Згідно із поданою раніше в Нацраду концепцією, телеканал мовитиме російською мовою для "російськомовного світу". За словами Єлізарова, інвестиції в проект складуть близько 14,6 млн гривень, а термін окупності - 6 років.

Як пояснив в ході засідання представник телеканалу, який знаходиться в стадії запуску, концепцію каналу про "русский мир" і логотип довелося змінити. Тепер 3S.tv займеться розслідуваннями про українських олігархів.

Раніше канал хотів показувати переважно російськомовному населенню України, як точку зору української влади, так і російської, щоб таким чином на конкретних прикладах виявляти пропаганду.

Але, як уточнив представник каналу, у зв'язку з тим, що Нацрада почала карати мовників за прямі включення російських політичних діячів, від старої концепції довелося відмовитися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!