"Газпром" заявив про будівництво газопроводу до Німеччини

Четвер, 18 червня 2015, 15:37

"Газпром", E.ON, Shell і OMV мають намір побудувати газопровід від Росії до Німеччини через Балтійське море потужністю 55 млрд кубометрів на рік.

Про це пише РБК.

"Новий проект - це трансбалтійський газопровід, фактично - другий "Північний потік", - заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Потужність трубопроводу - 55 млрд кубометрів. Кінцева точка поставки газу - Німеччина. "Новий проект не підпадає під дію Третього енергопакету, бо пройде по дну моря, а наземної частини у нього не буде", - повідомив Купріянов.

Реклама:

Терміни будівництва "Газпромом" не розкриваються. В якості механізму фінансування його будівництва вибрано проектне фінансування.

"Найближчим часом сторони приступлять до створення спільної компанії для реалізації проекту. Сторони планують використовувати позитивний досвід і напрацювання Nord Stream AG, які компанія веде c 2012 року, в тому числі виконане Передінвестиційне дослідження", - сказано в повідомленні монополії.

Нагадаємо, про відмову від будівництва "Південного потоку" було заявлено 1 грудня під час візиту до Туреччини президента РФ Володимира Путіна. Згодом російська влада офіційно повідомила Єврокомісію про відмову від реалізації цього проекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!