ЄС опублікував список "податкових раїв"

Четвер, 18 червня 2015, 15:05

ЄС опублікував список країн і територій, які сприяють ухиленню від податків.

У список увійшли 30 країн і територій, пише ZN.UA з посиланням на повідомлення ЄК. 

За оцінками експертів, їх законодавство не відповідає загальноєвропейським вимогам щодо прозорого оподаткування та попередження приховування доходів.

До списку країн і територій, через які здійснюється ухилення від оподаткування, увійшли: Ангілья, Андорра, Антигуа і Барбуда, Багамські острови, Барбадос, Беліз, Бермудські острови, Віргінські острови.

Реклама:

Також, Британські Віргінські острови, Бруней, Кайманові острова, Острова Кука, Гренада, Гернсі, Гонконг, Ліберія, Ліхтенштейн, Мальдіви, Маршалові острови, Маврикій, Монако, Монтсеррат, Науру, Ніуе, Панама, Сент Кітс і Невіс, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сейшели, Острови Теркс і Кайкос, Вануату.

При цьому Єврокомісія представила план дій з проведення фундаментальної реформи оподаткування в ЄС, метою якої є вирішення проблеми ухилення від сплати податків, забезпечення отримання постійного прибутку і зміцнення єдиного ринку в інтересах бізнесу.

Ухилення від податків є гострою проблемою і в Україні, де тіньовою зайнятістю охоплено понад 50% всього працездатного населення, внаслідок чого бюджет недоотримує величезні суми від оподаткування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!