Підприємства заборгували "Нафтогазу" 22,2 мільярда гривень

Середа, 17 червня 2015, 19:05

Станом на 16 червня 2015 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" становить 22,2 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

Як зазначається, у порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 235 млн гривень.

"Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 66% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 24%, борг прямих промислових споживачів - близько 10%", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У компанії повідомили, що заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 89 млн гривень.

Товариство залишається найбільшим підприємством-боржником, сумарна заборгованість якого становить близько 3,2 млрд гривень, в тому числі 2,1 млрд гривень - за газ, використаний у 2015 році для виробництва електроенергії.

Сумарна прострочена заборгованість перед "Нафтогазом" підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії, складає 14,7 млрд гривень, з них за 2015 рік - 2,6 млрд гривень.

"За минулий тиждень заборгованість збільшилась на 277 млн гривень. Збільшення заборгованості відбулось, в основному, за рахунок ПАТ Київенерго - на 139 млн гривень, та КП Харківські теплові мережі - на 49 млн гривень", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: