Яресько переконує в необхідності використання касових апаратів

Середа, 17 червня 2015, 16:06

Міністр фінансів Наталія Яресько заявляє про інформаційну кампанію проти запровадження електронного адміністрування ПДВ, та проти запровадження реєстраторів розрахункових операцій.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, в Україні триває справжня інформаційна кампанія проти кількох кроків, що дозволять швидко та ефективно вивести значну частину економіки України з тіні.

"Перш за все, проти запровадження електронного адміністрування ПДВ, та проти запровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО, касові апарати), що з 1 липня 2015 року має стати обов'язковим для платників податку ІІІ групи єдиного податку, і з 1 січня 2016 року - для платників ІІ групи є обов’язковим", - написала Яресько.

Реклама:

Щодо РРО Сьогодні в Україні триває справжня інформаційна кампанія проти кількох кроків, що дозволять швидко та ефектив...

Posted by Наталія Енн Яресько / Natalie Ann Jaresko on 17 Июнь 2015 г.

"Запровадження РРО - це питання справедливості. Адже, в той час, як частина підприємців працює прозоро, відповідально та чесно платить податки, та тим самим, беруть участь у фінансуванні соціальних видатків, оборонних та інших потреб держави, інша частина підприємців ухиляється від цього", - повідомила вона.

"Одночасно ми розуміємо, що в підприємців є певні занепокоєння щодо застосування РРО. Вони стосуються, перш за все, вартості цих касових апаратів, та можливих штрафів з боку контролюючих органів", - сказала Яресько.

Тому, за її словами, уряд тісно співпрацює з бізнесом та депутатами аби мінімізувати можливі певні болючі наслідки застосування РРО для підприємців.

"Зокрема, депутати та Уряд погодили проект закону 1088, який передбачає лібералізацію застосування РРО, в тому числі у ряді випадків звільняє підприємців від штрафних санкцій, та на півроку позбавляє їх від фінансових санкцій за порушення касової дисципліни", - повідомила Яресько.

"Якщо норму про обов’язкове застосування РРО буде відмінено, це фактично означатиме, що Україна не хоче виходити з тіні. Це, у свою чергу, означатиме недоотримання доходів держбюджетом, і як наслідок - відсутність ресурсів для підвищення соціальних видатків для найбільш вразливих верств населення", - підсумувала міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!