На "ЗаЛК" запевняють, що вивозять із заводу неліквід

Середа, 17 червня 2015, 13:59

ПАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат" ("ЗАлК) після рішення судів України про повернення в держвласність реалізує неліквіди для забезпечення збереження підприємства, оплати частини рахунків та виплати заробітної плати.

Про це йдеться в повідомленні комбінату.

"Навіть в законсервованому стані "ЗАлК" залишається важливим платником податку для регіону, забезпечує збереження своєї проммайданчика, а також екологічну безпеку шламонакопичувача", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, щоб компенсувати хоча б частково витрати на поточні витрати, в тому числі на оплату енергоносіїв, податків, заробітної плати, підприємство займається реалізацією неліквідів.

Реклама:

Крім того, підприємство отримує дохід від здачі в оренду своїх площ.

"Всі дії керівництва підприємства знаходяться в рамках правового поля і не суперечать законодавству України", - підсумував в комбінаті.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на джерело повідомили, що "ЗАлК" вивозить частину обладнання з комбінату.

За словами джерела, в даний час частина матеріальних цінностей комбінату розпродається. Представник підприємства відзначив, що розпродаж майна не є ініціативою керівництва ЗАлКу: "Просто йдуть розпорядження і накази від керуючої компанії з Кіпру, і керівництво підприємства їх виконує", - пояснило джерело.

Нагадаємо, 10 червня суд повернув у державну власність пакет акцій ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" загальною номінальною вартістю більше 105 млн гривень, що становить 68,01% статутного фонду товариства.

Як повідомлялося, пакет акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" у розмірі 68,01%, перебував у власності кіпрської компанії "Velbay Holdings Limited", яку пов’язують з російською компанією "РусАл" Олега Дерипаски.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: