ГПУ "спускає на гальмах" справу проти екс-керівника "Укртранснафти" - джерело

Вівторок, 16 червня 2015, 18:54

Генеральна прокуратура забрала справу проти екс-керівника "Укртранснафти" Олександра Лазорка з відання СБУ і передала її прокуратурі Києва.

Про це повідомило високопоставлене джерело "Української правди" в Міністерстві енергетики і паливної промисловості.

Мова йде про справу, зареєстровану СБУ 20 травня щодо підписаного Лазорком договору про платне зберігання державної нафти на підприємствах олігарха Ігоря Коломойського.

За словами джерела, СБУ планувала обшуки і затримання фігурантів справи, однак Генпрокуратура забрала її собі і "спускає на гальмах".

Реклама:

Співрозмовник додав, що держава вже заплатила за це зберігання нафти біля 600 млн гривень.

Як відомо, СБУ оголосила про розслідування цієї справи 29 травня. Згідно з повідомленням, у 2014 році керівництво "Укртранснафти" уклало зі структурами Коломойського договори про безоплатне зберігання технічної нафти терміном на рік, однак невдовзі був підписаний додаток до угоди, який скоротив цей термін до 90 днів.

Після цього зберігання нафти стало платним, що завдало державі збитків – на момент заяви СБУ вони оцінювалися в 456 мільйонів 437 тисяч гривень.

Повністю державною "Укртранснафтою" тривалий час керував менеджмент, лояльний до Коломойського. Після рішення Наглядової ради компанії звільнити Лазорка, олігарх, який тоді ще був губернатором Дніпропетровської області, примчав з охороною і влаштував скандал. Зрештою, держава все ж призначила нового керівника, яким став Сергій Сукало.

5 червня стало відомо, що Лазорко виграв суд про своє відсторонення з посади. За даними виконавчого директора "Нафтогазу" Андрія Пасішника, екс-керівник "Укртранснафти" наразі перебуває у Женеві, де Коломойський має маєток.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: