ДФС розслідує несплату 230 мільйонів податків службовими особами БРСМ

Вівторок, 16 червня 2015, 18:41

Слідчими Державної фіскальної служби розпочато досудове слідство за фактом несплати майже 230 млн гривень податків ТОВ "Укртрансоіл-2009", яке входить до групи підприємств "БРСМ".

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Встановлено, що службові особи одного з підприємств, яке входить до групи підприємств "БРСМ", а саме, ТОВ "Укртрансоіл-2009", у період 2014 –2015 років вчинили протиправні дії, наслідком яких стала несплата до бюджету податків на загальну суму майже 230 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

У тому числі 188 млн гривень акцизного податку не сплачені при виробництві та реалізації моторного палива.

Реклама:

"Ці дії попередньо кваліфіковані за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів в особливо великому розмірі)", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, на порушників чекає штраф від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 тисяч до 425 тисяч гривень) з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Група "БРСМ-Нафта" володіє в Україні 147 АЗС і чотирма нафтобазами. Мережа належить на паритетних засадах екс-міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому і його партнеру Андрію Бібі.

У вересні в компанії заявили, що 50% -ва частка, що належала раніше Валентині Ушакової (родичка Ставицького), перейшла компанії Mellian Management Ltd, зареєстрованої в Белізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!