"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на золото знижуються за рахунок зростання долара

Вівторок, 16 червня 2015, 15:53

Ціни на золото знижуються за рахунок зростання долара напередодні наради ФРС.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.183,27 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.185,90 долара при закритті торгів у понеділок, а ф'ючерси в США з поставкою в серпні подешевшали на 2,8 долара до 1.183 долара за унцію.

"Золото дешевшає за рахунок зміцнення долара і невпевненості з приводу Греції. Нарада ФРС залишається важливою темою: хоча ставки не будуть підвищені, питання в тому, як центробанк сформулює свою оцінку економіки", - сказав старший керуючий Saxo Bank Оле Хансен.

Реклама:

Ринок чекає підсумків наради ФРС, які стануть відомі в середу, щоб спрогнозувати термін підвищення процентних ставок.

Міністри фінансів єврозони в четвер обговорять, що робити з Грецією, яка у вихідні не змогла домовитися про нові кредити в обмін на економічні реформи.

Наприкінці червня Афіни повинні заплатити МВФ 1,6 мільярда євро, і деякі високопоставлені чиновники Євросоюзу всерйоз обговорюють можливість дефолту Греції.

"На ринок золота може вплинути готовність інвесторів до ризику, якщо на переговорах з Грецією буде досягнутий конкретний результат, але в основному коливання ціни залежать від долара", - йдеться у звіті MKS Group.

Запаси найбільшого забезпеченого золотом ETF-фонду SPDR Gold Trust у понеділок скоротилися на 0,3% до 701,9 тонни - найнижчої позначки з 2008 року.

Срібло торгувалося по 16,01 долара за унцію в порівнянні з 16,09 долара до закриття торгів у понеділок, платина коштувала 1.080,95 долара проти 1.086,80 долара, і паладій - 736,45 долара проти 736,3 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: