У НБУ пояснили причини падіння гривні і просять не хвилюватися

Вівторок, 16 червня 2015, 15:21

Ослаблення курсу гривні з 21,05 гривні за долар до 22, гривні за долар за останні кілька днів зумовлене динамікою надходження валютної виручки в країну і не є підставою для занепокоєння щодо монетарної стабільності.

Про це заявив журналістам заступник голови Національного банку України Олег Чурій на бізнес-форумі в Києві, передає УНІАН.

"Одного дня може заходити трохи більше виручки, іншого - менше. Минулого тижня ми купували валюту, оскільки валютної виручки надійшло більше", - сказав він.

За словами Чурія, НБУ дотримується стратегії плаваючого валютного курсу, в рамках якої такі коливання є нормальними.

Реклама:

"У нас немає бажання тримати курс фіксованим. Наразі у нас плаваючий курс, досить широкий діапазон - 21-23 гривні за долар. Це 10%. Ми не проти того, аби він коливався в цих межах", - наголосив заступник голови НБУ.

Також Чурій зазначив, що НБУ разом з МВФ розробив план із зняття обмежень на валютному ринку, який не обмежений тимчасовими рамками і залежить від досягнення певних макроекономічних показників.

Як повідомлялося, у вівторок, 16 червня, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку на середину торгів встановилися на рівні 22,25-22,65 гривні за долар, знизившись на 1,5 гривні порівняно з котируваннями відкриття торгів у понеділок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: