"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тристороння газова зустріч може відбутися в липні

Вівторок, 16 червня 2015, 15:03

Єврокомісія розраховує, що домовленість щодо поставок російського газу в Україну в осінньо-зимовий період 2015-2016 років може бути досягнута в середині липня.

Про це повідомило "РИА Новости" джерело в керівництві ЄК.

"Ми поки ще не призначили дату зустрічі. У нас відбулася технічна зустріч, ми перебуваємо в контакті з обома сторонами - Росією й Україною. Ми сподіваємося провести зустріч на політичному рівні за участю віце-президента Єврокомісії до середини липня", - сказав співрозмовник агентства.

Відповідаючи на питання про те, чи сподівається ЄК прийти до рішення до середини липня, він зазначив: "Так. Я не можу цього, звичайно, гарантувати, але це мета зустрічі на політичному рівні".

Реклама:

Джерело розповіло, що на даний момент не плануються також і додаткові тристоронні зустрічі з питань поставок російського газу в Україну на технічному рівні.

"У нас не заплановано технічних зустрічей, ми плануємо зустріч на політичному рівні", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, що зараз відбувається в рамках підготовки до цієї політичної зустрічі, співрозмовник агентства сказав: "Я думаю, що в обох сторін ще тривають розмови, зокрема, щодо таких речей, як ціна енергії, обсяги".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!