Активи "Укрзалізниці" в Криму та в окупованому Донбасі увійдуть в її капітал

Вівторок, 16 червня 2015, 13:44

Активи "Укрзалізниці", які залишилися на території анексованого Криму і непідконтрольній Україні території Донбасу увійдуть до статутного капіталу створюваного в процесі корпоратизації АТ "Українська залізниця".

Про це повідомив директор з реформування, майнової і правової політики "Укрзалізниці" Євген Кравцов, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, для того, щоб провести оцінку такого майна, Кабінет міністрів прийняв окрему постанову.

"Розуміючи, що оцінювач не має можливості виконати всі покладені завдання в цьому питанні, оскільки не має повного доступу до таких активів, була передбачена інша процедура. Вона полягає в тому, що для майна, розташованого на зазначених територіях, в розрахунок береться балансова вартість і вже по ній воно враховується при внесенні до статутного капіталу АТ", - сказав Кравцов.

Реклама:

Директор з реформування "Укрзалізниці" зазначив, що після того, як Україна отримає доступ до цих територій, а залізнична адміністрація, відповідно, до її майна, буде проведено його оцінку та збільшення статутного капіталу на відповідну дельту.

"Безумовно, це активи українських залізниць, вони належать Україні як державне майно. Юридично ми не відмовляємося від цього майна, воно наше, ми про це заявляємо привселюдно", - сказав Кравцов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: