В Україні з'явилася можливість отримувати держпослуги онлайн

Вівторок, 16 червня 2015, 13:23

В Україні запрацював портал iGov.org.ua, на якому IT-волонтери за підтримки державних структур та деяких компаній втілюють можливість замовлення та отримання державних послуг онлайн.

"Цей портал зроблено волонтерською командою iGov в рамках боротьби з корупцією в Україні та вдосконалення бізнес-процесів в наших державних органах", – сказано на сайті.

Клацніть для збільшення

Наразі доступно дев'ять послуг (вони позначені зеленим кружком), "дуже скоро" повинні з'явитися ще 47 (жовтим), а ще 492 знаходяться у роботі (сірим).

Фізична особа зараз може замовити довідку про несудимість з міліції, а бізнесмени – вісім різних документів зі сфери будівництва.

Реклама:

Для подання запитів на сайті використовується верифікація за допомогою BankID.

Поки що доступні послуги можна лише замовити на сайті, а для отримання документа все ще треба йти у відповідний орган або замовляти кур'єрську доставку. Однак, за словами одного з учасників проекту – керівника ІТ-відділу "Приватбанку" Дмитра Дубилета – через 6-12 місяців люди зможуть замовляти і отримувати всі документи через інтернет, а через рік держоргани отримуватимуть цю інформацію самостійно, лише запитавши у людини дозвіл.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: