"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На "Українській біржі" відбулася експірація ф’ючерсних контрактів®

Вівторок, 16 червня 2015, 13:27

В понеділок, 15 червня 2015 року, на "Українській біржі" відбулась експірація строкових контрактів на Індекс UX,  на курс долар – гривню на євро – долар, а також на ціну золота.

 "Експірація червневого контракту на Індекс UX (UX-6.15) пройшла на рівні 1 012,60 грн. Протягом дня значення Індексу UX знижувались до рівня 986 пунктів, тому для биків було неймовірним досягненням піднятися вище 1 000 пунктів, враховуючи загальну слабкість ринку акцій", - коментує ситуацію викладач Навчального центру Інвестиційної групи "Універ" Ігор Китаев.

Експерт прогнозує, що протягом ще якогось часу ключові емітенти на "Українській біржі" будуть залишатися під тиском. Для літнього сезону характерні медвежі тренди: "Так і зараз добре видно, що будь - який ривок вверх крупні продавці використовуватимуть для продажу своїх акцій", - говорить пан Китаев.

Ігор Китаев

Ф’ючерс на долар - гривню ексіпірувався на рівні 21,4639 грн. "В цій ціні ми бачимо результат продуманих дій НБУ по стримуванню курсу. В майбутньому, на нашу думку, буде відбуватися плавне ослаблення гривні, але без різких коливань. Орієнтиром буде курс 24,97 грн. за долар. Такий курс озвучило Міністерство економіки як прогнозний курс долара на кінець 2015 року", - коментує спеціаліст.

Реклама:

Виконання ф’ючерса на євро-долар відбулась по ціні 1,1218 дол. за євро. "Це відповідало нашим очікуванням. Ми вважаємо, що починається довгий період укріплення єдиної валюти. Вересневий ф’ючерс на євро-долар (DE-9.15), який торгується на "Українській біржі", дає чудову можливість заробити на цій пропозиції", - радить Ігор Китаєв.

Ф’ючерс на ціну однієї трійської унції золота (GOLDU-6.15) був виконаний по ціні 1178,25 дол. "В кінці травня ми озвучували свій прогноз на ріст золото, який збувся", - каже спеціаліст.

Кожен громадянин України має можливість заробляти, торгуючи акціями та ф’ючерсами на "Українській біржі" в режимі інтернет-трейдингу. "Інвестиційна група "Універ" - є лідером фондового ринку України. Навчальний центр нашої компанії три рази в тиждень проводить безкоштовні вебінари для підвищення фінансової грамотності. Які допоможуть початківцям розібратися у тонкощах роботи на біржі", - розповідає викладач Навчального центру Інвестиційної групи "Універ".

На правах реклами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!