Абромавичус: податкова реформа буде побудована на польській моделі децентралізації

Понеділок, 15 червня 2015, 15:31

Податкова реформа в Україні, яка передбачає створення нової фіскальної системи та її запуск з 1 січня 2016 року, буде побудована на польській моделі децентралізації.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус на форумі Ради євро-атлантичного партнерства у Вроцлаві, передає УНІАН.

"Ми проводили нараду в Адміністрації президента з окремими міністрами, мерами великих міст і губернаторами, на якій обговорювали децентралізацію. Багато пропозицій стосувалися копіювання польської моделі децентралізації. ...Ми будемо йти до польської моделі податкової реформи", - сказав він.

Також міністр зазначив, що точкові зміни, які раніше вносилися до Податкового кодексу, не були податковою реформою і лише оптимізували окремі елементи фіскальної системи.

Реклама:

"Податкова реформа до цього не була насправді податковою реформою і включала лише деякі зміни. Зменшення кількості податків з 22 до 11 в грудні не зменшило тиск на бізнес, але збільшило обсяг податкового прибутку для регіонів. За перший квартал 2015 року на 10 млрд гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року", - підкреслив голова Мінекономрозвитку.

За словами Абромавичуса, уряд твердо дотримується раніше заявлених намірів про терміни запуску і якості нової фіскальної системи.

"З грудня ми обговорюємо податкову реформу, вона знаходиться в компетенції міністра фінансів. У жовтні ми голосуємо у Верховній Раді, а в січні 2016 року - отримуємо нову податкову систему, яка, я сподіваюся, призведе до зменшення тіньового сектору економіки, залучення інвестицій та збільшення кількості робочих місць", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: