"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кличко заплатить мільйон доларів французам за фінконсультації

Понеділок, 15 червня 2015, 10:02

Департамент фінансів КМДА  уклав угоду з компанією "Lazard Freres SAS" (Франція) на послуги фінансового консультування вартістю 990 тисяч доларів.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначає видання, послуги пов’язані із здійсненням правочинів за кредитами (позиками), місцевим боргом за місцевими зовнішніми запозиченнями, строк погашення яких настає до 2018 року включно, шляхом обміну (зміни умов діючих позик), випуску та продажу боргових зобов’язань Києва в 2015 році.

Однак КМДА не опублікувало жодних даних про розмір запозичень, на обслуговування яких французам дають мільйон доларів.

Реклама:

На сайті французької фірми немає згадок про співпрацю з Україною, пише видання.

"Lazard Freres SAS" обрано виконавцем за переговорною процедурою без жодної конкуренції на виконання постанови Кабміну від 25 березня 2015 року № 132 "Деякі питання залучення фінансового і юридичного радників суб’єктами господарювання державного сектору економіки, державними банками та міськими радами".

Цією постановою передбачено, що Київрада, "Укрзалізниця", "Ощадбанк" та "Укрексімбанк" мають залучати компанії "Lazard Freres SAS" або "White&Case LLP" "Великобританія" у разі здійснення якихось дій за запозиченнями, строк погашення яких настає до 2018 року.

Оплата послуг зазначених радників здійснюється позичальниками за рахунок власних коштів та бюджету Києва.

"Lazard Freres SAS" визначено фінансовим радником Міністерства фінансів та глобальним координатором з проведення консультацій щодо здійснення правочинів з державним боргом розпорядженням Кабміну від 11 лютого 2015 р. № 130-р.

У квітні Кабмін схвалив поданий Міністерством фінансів за пропозицією фінансового радника "Lazard Freres SAS" перелік зовнішніх боргових зобов’язань, щодо яких планується вчинення правочинів стосовно зміни умов запозичень.

До цього переліку входять запозичення Київради, здійснені у 2005 і 2011 роках з погашення у 2015 і 2016 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: