Fitch підтвердило рейтинги Великобританії, Франції та Швеції

Субота, 13 червня 2015, 17:14

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові суверенні кредитні рейтинги Великобританії, Франції та Швеції.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передає ТАСС.

Рейтинг Великобританії в національній та іноземній валюті залишився на рівні "АА +". Рейтинг Франції збережений на рівні "АА", рейтинг Швеції - на вищому рівні "АА". Прогноз за рейтингами всіх трьох країн - "стабільний".

Як наголошується в заяві Fitch, у Франції - "багата і збалансована економіка" з сильними і ефективними цивільними і соціальними інститутами.

Реклама:

Разом з тим, агентство вказує на те, що в країні спостерігається достатньої високий рівень держборгу і дефіциту бюджету.

На думку аналітиків Fitch, економіка Великобританії - "диверсифікована і гнучка", уряд країни проводить ефективну монетарну політику, а фунт стерлінгів зберігає статус міжнародної резервної валюти.

"Рейтинг Швеції свідчить про те, що в країні високий дохід на душу населення, ефективне керівництво, високі показники розвитку людського потенціалу і правильна економічна політика", - наголошується в прес-релізі Fitch.

Раніше міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Великобританії на рівні "AAA". При цьому прогноз щодо нього змінений зі "стабільного" на "негативний".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: