Uber інвестує понад мільярд доларів у Китай в 2015 році

Субота, 13 червня 2015, 17:53

Онлайн-сервіс автомобільних перевезень Uber Technologies Inc планує інвестувати понад мільярд доларів в Китай в 2015 році.

Про це заявив у п'ятницю глава компанії Тревіс Каланік, передає "Прайм".

Каланік пояснив це тим, що Китай є "пріоритетом номер один" для компанії, і що фірма здійснює близько мільйона перевезень в день в цій країні.

Інвестиції, за його словами, будуть спрямовані на розвиток і прискорення зростання компанії в другій за величиною економіці в світі.

Реклама:

"Трохи більше року тому ми вирішили запустити роботу в Китаї. Ми запустилися з великими очікуваннями і не були розчаровані", - сказав він.

"Враховуючи наш недавній успіх в цій області і суттєве збільшення частки підприємства на ринку, ми плануємо інвестувати понад 7 мільярдів юанів (понад 1 млрд доларів) в Китай лише в 2015 році", - наводить видання Financial Times повідомлення Каланіка інвесторам, отримане від джерела.

"Китайські міста, більше ніж будь-які інші міста в світі, потребують Uber", - зазначив Каланік.

Uber - це онлайн-сервіс автомобільних перевезень, що дозволяє замовити приватне таксі через сайт, а також через додатки на iPhone або на пристроях Android.

Компанія була створена в 2009 році, її штаб-квартира розташована в Сан-Франциско. На сьогоднішній день послуги Uber доступні більш ніж в ста містах світу. Компанія отримує від працюючих в ній таксистів комісію в розмірі 20% від кожного виклику.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!