Конгрес поставив під загрозу ЗВТ між США та ЄС

Субота, 13 червня 2015, 15:28

Коаліція демократів та республіканців в Конгресі США у п'ятницю проголосувала за припинення так званої програми допомоги в рамках структурної перебудови торгівлі.

Таким чином було поставлено під загрозу укладання США угод по створенню зон вільної торгівлі, зокрема і з ЄС, передає  EUobserver.

Як зазначається, програма, яку законодавці вирішили припинити, була створена в 70-х роках демократами та передбачала матеріальну допомогу працівникам, які втратили роботу внаслідок створення ЗВТ з іншими країнами.

Як пише видання, припинивши таку програму, законодавці також провалили законопроект, який дає Білому дому необмежені повноваження укладати торговельні договори без поправок Конгресу.

Реклама:

Як повідомляється, пакет законопроектів було провалено, незважаючи на появу у Конгресі президента Барака Обами перед голосуванням.

Несхвалення пакету законодавства загрожує зірвати проект Транс-Тихоокеанського партнерства  між США і 12 країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону, включаючи Японію.

Окрім того існує ризик, що угода про вільну торгівлю ЄС (про створення Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства (TTIP) з США буде переписана в Конгресі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європарламент відклав голосування щодо ЗВТ з США.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!