Власнику та головреду AIN.ua Естонія відмовила у візі

П'ятниця, 12 червня 2015, 18:46

Посольство Естонії в Україні відмовило у шенгенській візі власнику та головному редактору AIN.ua, найпопулярнішого сайту про IT-бізнес Артуру Оруджалієву.

Про це він повідомив у дописі на своїй сторінці у Facebook.

Оруджалієв стверджує, що відмова безпідставна, оскільки в попередні роки він отримував візи з ідентичним пакетом документів. 

За його словами, протягом останніх 10 років у нього було 4 паспорти, "повністю заповнених візами".

Реклама:

"Були візи різних країн, у тому числі США, Британії, купа азіатських і шенгенських. В понеділок я подався в Естонію рівно з тим самим набором документів, що і минулого року, але показав ще більше фінансових гарантій і нерухомість", - зауважив він.

"Сьогодні замість візи отримав відмову з формулюванням, що надав недостовірну інформацію для поїздки", - написав Оруджалієв. На його переконання, це є додатковим свідчення посилення вимог до українців, що подають заяви на шенгенські візи.

Окрім того, як підкреслив головред AIN.ua, сайт, на якому повинен бути розміщений зразок анкети на подання апеляції, не працює. Зрештою з'ясувалося, що в офіційній відмові посольства адресу сайту було зазначено з помилкою.

"Єдине, що дізнався, що з 2 до 4 години в будній день можна прийти на прийом до консула. В понеділок піду до консула", - написав Оруджалієв.

Дещо згодом "Європейська правда" з'ясувала, що в посольстві готові переглянути рішення про відмову.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Естонії Кейт Пентус-Розіманнус  заявила, що Естонія підтримує безвізовий режим між Україною та ЄС.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: