"Енергоатом" використовував офшорні схеми в операціях із Росією - СБУ

П'ятниця, 12 червня 2015, 18:36

Під час обшуку в одного з керівників "Енергоатома" були виявлені документи, які свідчать про використання офшорних схем при постачанні свіжого палива для АЕС України і вивезенні відпрацьованого ядерного палива на зберігання до РФ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У рамках супроводження досудового розслідування у кримінальному провадженні співробітники Служби безпеки України на підставі рішення суду провели обшуки у офісних приміщеннях ДП НАЕК "Енергоатом" та приватних помешканнях окремих керівників підприємства", - повідомляє прес-служба.

У СБУ повідомили, що за фактом привласнення посадовими особами ДП НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "СНВО "Імпульс" 22 мільйонів гривень державних коштів було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу.

Реклама:

У рамках контракту приватна компанія протягом 2013 року поставляла обладнання для потреб українських АЕС за завищеною ціною.

Як зазначається, під час обшуків у офісних приміщеннях "Енергоатому" співробітники спецслужби вилучили документацію та носії інформації, які стануть у цій справі доказами у досудовому розслідуванні.

"Разом з тим у житлових приміщеннях одного з керівників "Енергоатома" були виявлені документи, які свідчать про використання посадовцями державного підприємства офшорних схем при постачанні свіжого палива для АЕС України", - йдеться у повідомленні.

"Такі ж офшорні схеми використовувалися й при вивезенні відпрацьованого ядерного палива на зберігання до РФ. Правоохоронці також вилучили печатки російських підприємств, задіяних у цій оборудці", - повідомляє СБУ.

Нагадаємо, у вівторок, 9 червня, у центральному офісі "Енергоатому" пройшов обшук, у результаті якого були вилучені документи науково-виробничого об'єднання "Імпульс" за 2013 рік.

Як повідомлялося, СБУ підозрює державні підприємства "Енергоатом"та "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" у системних порушеннях і зловживаннях при закупівлі уранового концентрату.

У свою чергу, у "Енергоатомі" відкидають підозри Служби безпеки України щодо зловживань при закупівлі уранового концентрату.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!