"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

IKEA не збирається виходити на український ринок

П'ятниця, 12 червня 2015, 10:49

IKEA Group на даний момент не збирається виходити на український ринок: це стосується, як роздрібного, так і девелоперського бізнесу.

Про це повідомляє прес-служба компанії, пише RAU.

"IKEA регулярно вивчає перспективні ринки. У грудні група відкрила перший магазин в Сеулі, Південна Корея. Зараз розглядається можливість відкриття магазину в Індії, на ринку де IKEA вже присутня 28 років через співпрацю з постачальниками та участь у соціальних ініціативах НГО та ООН", - йдеться в повідомленні прес-служби.

На початку червня перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов повідомив, що шведська компанія нібито знову планує вийти на український ринок.

Реклама:

За його словами, IKEA шукає ділянку площею 40 га на околицях Києва, біля жвавих трас.

Нагадаємо, в 2005 році шведська мережа намагалася побудувати мережу своїх торгових центрів в Україні, проте не змогла домовитися з місцевою владою з приводу виділення земельних ділянок.

У 2008 році IKEA придбала майданчик для будівництва торгового центру на околиці Одеси, але так і не закінчила його.

У 2010 IKEA офіційно заявила, що заморожує свої проекти в Україні. Також були продані дві фабрики в західній частині України, де компанія планувала розгорнути деревообробне виробництво.

IKEA - одна з найбільших у світі торговельних мереж з продажу меблів і товарів для дому. До IKEA Group належать виробничі підприємства, закупівельні офіси, центри комплектації і доставки замовлень покупцям, а також 315 магазинів в 27 країнах світу.

В цілому підприємства IKEA Group діють на території 42 країн. У 2014 році обсяг продажів компанії склав майже 28 млрд. Євро на рік. Компанія була заснована в 1943 році в Швеції підприємцем Інгвар Кампрад.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!