Банк Жеваго отримав чергові 750 мільйонів кредиту від НБУ

П'ятниця, 12 червня 2015, 09:45

Національний банк надав ПАТ "Банк Фінанси та кредит" стабілізаційний кредит на суму 750 мільйонів гривень терміном на два роки.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, рішення про підтримку ліквідності цього банку було прийнято правлінням НБУ з метою забезпечення своєчасного виконання ним зобов’язань перед вкладниками - фізичними особами.

"Підтримка регулятора зумовлена тим, що в "Фінанси та кредит" зосереджено 4% від обсягу вкладів фізосіб у банківській системі та 2,7% активів банківської системи, а сама фінансова установа належить до I групи банків України за розміром активів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, регулятор зазначив, що акціонери банку вживають заходів, що спрямовані на підтримку ліквідності банку та його капіталізацію.

"Головним пріоритетом діяльності НБУ є підтримка фінансової стабільності і ліквідності банківської системи. Ми підтримуємо "Фінанси та кредит" тому, що бачимо чітке виконання узгодженої з Нацбанком програми докапіталізації. Ця програма реалізовується акціонерами банку за підсумками проведеного раніше стрес-тестування", - наводить прес-служба слова голови Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Крім того, за її словами, акціонери банку додатково нарощують статутний капітал банку на 1,972 млн грн. уже у червні та мають зобов’язання суттєво зменшити кредитний портфель банку протягом липня цього року.

Нагадаємо, у лютому банк "Фінанси та кредит"  отримав 276 мільйнів гривень стабкредиту від НБУ.

Банк "Фінанси та Кредит" засновано в 1990 році. За даними банку, на початок січня 2015 року його основними акціонерами були ТОВ "Асканія" (45,92%) і ПрАТ "F & C Realty" (41,58%), а основним бенефіціаром - український бізнесмен, народний депутат Костянтин Жеваго.

Згідно з даними Нацбанку, за розміром загальних активів на 1 січня 2015 банк "Фінанси та Кредит" займав 13 місце (34,203 млрд гривень) серед 158 діючих у країні банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: