"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту продовжують знижуватися

П'ятниця, 12 червня 2015, 09:22

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в п'ятницю, зменшуючись на тлі червневого прогнозу Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 7.20 за московським часом вартість липневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent опускалася на 0,38% - до 64,86 долара за барель, ціна липневих ф'ючерсів на нафту WTI - на 0,48%, до 60,48 долара за барель.

МЕА в четвер підвищило прогноз по світовому попиту на нафту в 2015 році на 300 тисяч барелів на день у порівнянні зі своєю колишньою оцінкою - до 94 мільйонів барелів на день.

Реклама:

Таким чином, зростання попиту на нафту в поточному році в порівнянні з 2014 роком становитиме майже 1,4 мільйона барелів на день.

При цьому організація вказала на ознаки надлишку на ринку в світлі раніше високого рівня видобутку нафти в США і рекордних показників виробництва ключових країн-членів ОПЕК.

Крім того, експерти енергетичного агентства висловили сумніви в тому, що деякі причини недавнього зростання попиту, такі як вкрай холодна зима в Європі, можуть повторитися.

Видобуток нафти в країнах-членах ОПЕК в травні, за даними МЕА, становив 31,33 мільйона барелів на день, збільшившись на 50 тисяч барелів на день. Цей показник є максимальним з серпня 2012 року.

В основному зростання було досягнуто за рахунок Саудівської Аравії, Іраку і ОАЕ. Встановлена на останньому засіданні ОПЕК квота видобутку нафтового картелю становить 30 мільйонів барелів на день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!