"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Яресько розповіли про зміни в системі адміністрування ПДВ

Четвер, 11 червня 2015, 14:58

Мінфін України проводить значні зміни в системі адміністрування податку на додану вартість за надану на експорт продукцію для вирішення проблеми його своєчасного відшкодування.

Про це повідомив перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський на прес-конференції в Маріуполі, "Інтерфакс-України".

"Зараз робимо досить серйозні зміни щодо ПДВ у системі адміністрування, зокрема, у питанні відшкодування. Як ви знаєте, призначено вже нове керівництво фіскальної служби й ми цього місяця будемо проблему ПДВ вирішувати", - сказав Уманський.

За його словами, роботу над вирішенням проблеми ведуть разом з іншими відомствами.

Реклама:

"Зараз ми працюємо з податковою, переглядаємо процедуру адміністрування та формування реєстру, зокрема, і щодо автоматичного відшкодування ПДВ. Ми визначилися, що якщо сума до відшкодування утричі менша, ніж активи підприємства, як у разі з "Метінвестом", то підприємство автоматично потрапляє у відшкодування й тут проблем не має бути", - зазначив заступник міністра.

Як повідомлялося, заборгованість із ПДВ перед "Метінвестом" становить понад 3 млрд грн.

У травні поточного року кілька підприємств і компаній гірничо-металургійного комплексу України відключили від системи автоматичного відшкодування ПДВ.

ДФС раніше заявила, що для вирішення проблеми боргу держави із відшкодування ПДВ, який перевищує 12 млрд грн, необхідний новий випуск облігацій внутрішньої держпозики (ПДВ-облігації).

ДФС вже звернулася до Міністерства фінансів з пропозицією випуску ОВДП.

За даними ДФС, заборгованість з відшкодування ПДВ перед металургами становить понад 7 млрд грн.

Найбільшими серед них є "ArcelorMittal Кривий Ріг" - 1,4 млрд грн, "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" - 1,1 млрд грн, "Азовсталь" - 0,86 млрд грн, "Запоріжсталь" - 0,72 млрд грн, Дніпровський меткомбінат ім.Дзержинського - 0,911 млрд грн.

Крім цього, заборгованість перед аграріями досягає майже 4 млрд, перед іншими підприємствами, серед яких - Одеський припортовий завод, - понад 1 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: