Світовий банк підтвердив прогноз падіння економіки України на 7,5%

Четвер, 11 червня 2015, 13:41

Світовий банк підтвердив прогноз падіння економіки України в 2015 році на рівні 7,5% і зростання на 2% у 2016 році й на 3% у 2017-му. 

Про це йдеться у прогнозі розвитку світової економіки, повідомляє "УНІАН".

"Економіка України, як очікується, впаде на 7,5%, і перспективи подальшого зростання багато в чому ґрунтуються на припущенні, що конфлікт на сході країни буде вирішено, а уряд продовжить реформи, схвалені в першу чергу програмою з Міжнародним валютним фондом, – йдеться в прогнозі Світового банку.

Як зазначається, конфлікт на сході зруйнував значну частину промислового потенціалу України, розірвав виробничі та інвестиційні зв'язки, скоротивши можливості для зростання. Ситуація ускладнюється необхідністю скорочення внутрішнього попиту за рахунок бюджетної консолідації, скорочення пенсій та підвищення тарифів. Водночас, у країні видно й перетворення – в енергетиці, в банківській сфері, в управлінні державними підприємствами та в протидії розвитку корупції.

Як підкреслили в банку, все це вкрай важливо продовжувати для забезпечення макроекономічної стабільності, підвищення довіри інвесторів, стабілізації інфляційних очікувань. 

Реклама:

Разом із тим, у СБ підкреслюють, що безпосередньо військова загроза відіграватиме вирішальну роль у загальному переліку ризиків для економіки України. "Збереження геополітичного тиску стримуватиме можливості зростання для України", – зазначили в банку. 

Як повідомлялося, у квітні Світовий банк погіршив прогноз падіння економіки України в 2015 році до 7,5% із 2,3%, озвучених у січні цього року. 

Нагадаємо, Національний банк оцінив падіння ВВП України в першому кварталі 2015 року на рівні 15%.

Як відомо, НБУ прогнозує зниження ВВП на 7,5% в 2015 при інфляції 30% і зростання ВВП на 3% в 2016 при інфляції 13-14%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!