"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саудівська Аравія вперше відкриває фондовий ринок для іноземців

Четвер, 11 червня 2015, 10:46

15 червня Саудівська Аравія, фондовий ринок якої залишався останнім великим міжнародним ринком, закритим для іноземних інвесторів, вперше допустить нерезидентів до торгів на біржі Tadawul.

Про це пише РБК.

Як зазначає видання, досі брати участь у капіталі саудівських компаній вони могли тільки через свопи та спеціальні P-notes.

За сім років існування цих інструментів іноземці стали власниками всього 2% паперів, що торгуються на біржі, і на них припадало лише 3% торгів.

Реклама:

Відкриття ринку наблизить включення Саудівської Аравії в індекси ринків, що розвиваються.

За прогнозами аналітиків BofA, до середини 2017 року провідний розробник індексів MSCI може включити компанії, які торгуються у країні в індекс MSCI EM, і на них припаде1,7% індексу, що призведе до надходження в місцеві акції $13,7 млрд тільки з пасивних фондів.

Капіталізація саудівського ринку перевищує капіталізацію фондових ринків інших країн Перської затоки разом узятих і становить близько 560 млрд доларів. Це робить Tadawul одинадцятою за величиною біржею у світі.

Важливою особливістю саудівського ринку є висока активність місцевих роздрібних інвесторів - на них припадає 90% торгів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: