Apple запускає сервіс новин - Apple News

Четвер, 11 червня 2015, 10:28

Компанія Apple виходить на світовий ринок із новим додатком, що надає власникам мобільних пристроїв, включно зі смартфонами, доступ до оперативних новин.

Служба отримала назву Apple News, передає ТАСС.

Як зазначається, про її запуск оголошено в Сан-Франциско на щорічній Всесвітній конференції розробників Apple (WWDC).

У середу компанія надала додаткову інформацію щодо свого нового інформаційного застосунка. Його включено у платформу новітньої операційної системи iOS 9, яка виходить на ринок найближчої осені.

Реклама:

"Сервіс надає можливість читати статті та новинні повідомлення з 50 видань у новому інформаційному форматі Apple", - зазначає телеканал ABC.

Учасниками Apple News стали, серед інших, американська газета New York Times, британська Daily Mail, тижневик Economist, медіахолдинг Time, інтернет-портал BuzzFeed, телеканал ESPN, кілька видань групи Vox Media, Conde Nast, Hearts.

Кожен із них має в інтернеті власний портал, однак зараз ці ЗМІ також будуть присутні в новинній службі Apple News у новому і єдиному віртуальному просторі.

Як зазначають фахівці, нинішній крок із боку Apple є відповіддю на вихід минулого місяця Instant Articles – аналогічної служби соціальної мережі Facebook. Instant Articles надає можливість її учасникам - провідним ЗМІ - надсилати безпосередньо статті на Facebook, а не намагатися заманити читачів на власні сторінки.

Серед тих, хто бере участь у новому сервісі Facebook, - телеканал NBC, медіагрупа Comcast Corp, журнал National Geographic.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!