"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гривня на "Українській біржі" з початку тижня майже не змінилась в ціні®

Четвер, 11 червня 2015, 10:00

Стартувавши в понеділок з рівня 21,43 грн. до кінця торгового дня середи він дійшов до позначки 21,34 грн. Тим не менше, трейдери висловлюють побоювання стосовно майбутнього гривні, з огляду на можливість нового витка девальвації.

Валютна пара долар-гривня знаходиться під серйозним психологічним тиском, вважають фінансові експерти.

"Для цього є певні передумови", - коментує поточну ситуацію на валютному ринку викладач Інвестиційної Групи "Універ" Ігор Китаев.

  1. 11 червня повинні початись виплати вкладникам "Дельта Банк" на загальну суму 13,1 млрд. грн. Для цих виплат потрібна додаткова емісія гривні, що послаблює національну валюту. Отримавши гроші, вкладники купуватимуть долари або євро. І це буде додатковим фактором для знецінення гривні.
  2. Збільшення капіталу НАК "Нафтогаз" на 105 млрд. грн. рівносильне увімкненню станка для друку гривні, і в перспективі вдарить по національній валюті.
  3. Міністерство економіки опублікувало свій прогноз курсу гривні на кінець року на рівні 24,97 грн. за долар. Це означає падіння на 18%. Скоріш за все, ця позиція узгоджена з НБУ, який активно керує поточним курсом, і стане для регулятора орієнтиром ціни.

На підставі цього фінансист виказує стурбованість стосовно подальшої ситуації з курсом гривні.

Реклама:
Ігор Китаев

"Ми рекомендуємо скористатися ф’ючерсом на долар-гривня для захисту своїх заощаджень в національній валюті. Гарантійне забезпечення в розмірі 20% дає можливість здійснити комплексний хедж гривневих активів", - говорить пан Китаев.

Ігор Китаев наводить приклад практичного застосування: трейдер хоче захистити від девальвації 1  млн. грн. Для цього він розміщує 800 тис. грн. в надійному банку на гривневий депозит, а на 200 тис. грн. поповнює свій рахунок на "Українській біржі". Завдяки ефекту важеля, 200 тис. грн. достатньо для купівлі ф’ючерса на долар-гривню на суму 1 млн. грн.

"Завдяки цим діям капітал стає захищеним. При рості долара трейдер буде отримувати прибуток на біржі. Це покриє збитки, які виникнуть від знецінення капіталу, покладеного в банк, – пояснює експерт. – А якщо відбудеться зворотна ситуація – падіння долара і ріст гривні, то трейдер отримає збиток на біржі. Але гроші, які лежать в банку стануть більш  дорогими по відношенню до долара, в додачу по цих грошах будуть отримані відсотки В результаті досягається ефект захисту від валютних коливань в обидві сторони".

Підключитися до торгів може кожен громадянин України, ставши клієнтом одного з ліцензованих брокерів. Інвестиційна Група "Універ" надає необхідні послуги і запрошує всіх зацікавлених громадян України на безкоштовну консультацію.

На праваха реклами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!