"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і Німеччина активізують співпрацю в космічній сфері

Середа, 10 червня 2015, 17:06

У середу, 9 червня 2015 року, відбулось перше засідання Українсько-німецького спільного координаційного комітету з питань співробітництва в космічній сфері.

Про це повідомляє прес-служба Державного космічного агентства.

Як зазначається, комітет утворено відповідно до Рамкової угоди між Державним космічним агентством України та Німецьким аерокосмічним центром щодо співробітництва у сфері космічної діяльності.

"Основним завданням Комітету є сприяння розвитку українсько-німецької співпраці у космічній сфері та її координація", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Державне космічне агентство кардинально змінює стратегію космічної діяльності і наш вектор сьогодні направлений на Захід. Сподіваємось на підтримку Німеччини в реалізації амбітного плану України - набуття членства в Європейському космічному агентстві", - зазначив голова ДКА України Олег Уруський.

Загалом порядок денний засідання включав такі питання, як перспективи реалізації спільних проектів за підтримки програми ЄС Горизонт 2020, можливості залучення українських підприємств до виконання проектів, які реалізуються DLR в рамках Європейського космічного агентства.

Також було обговорено співробітництво у сфері космічних технологій, дистанційного зондування Землі, ракет-носіїв.

Крім того, значної уваги сторони приділили підготовці до майбутніх спільних заходів, спрямованих на розвиток співпраці, серед яких зустріч керівників ДКА та DLR під час Авіаційно-космічного салону Ле Бурже 2015 (17 червня 2015 року, м. Париж, Франція) та Українсько-німецький авіаційно-космічний форум (25 червня 2015 року, м. Берлін, ФРН).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!