"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" пропонує продати третину викачаної технологічної нафти

Середа, 10 червня 2015, 15:56

НАК "Нафтогаз України" пропонує Кабінету Мміністрів погоджувати продаж до 138,7 тисяч тонн нафти сорту Azeri Light, раніше викачаних із трубопроводів ПРАТ "Укртранснафта", на користь Міністерства оборони і Міністерства внутрішніх справ з метою подальшої переробки.

Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів, підготовленому "Нафтогазом", передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в проекті постанови, ця нафта зараз зберігається в резервуарах "Укртатнафти", "Нафтохімік Прикарпаття" і НПК "Галичина" (всі три НПЗ належать групі "Приват" олігарха Ігоря Коломойського).

Передбачається, що ще 246,8 тисяч тонн технологічної нафти, що також зберігаються на цих підприємствах, мають повернути на виробничі потужності ПрАТ "Укртранснафта" (назад закачані в трубопроводи).

Реклама:

Кошти від продажу до 138,7 тисяч тонн нафти сорту Azeri Light за ринковою ціною "Укртранснафта" має зарахувати на спеціальний депозитний рахунок у державному банку і використати лише з дозволу наглядової ради.

Нагадаємо, що в травні 2014 року "Укртранснафта" за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тонн технологічної нафти.

У резервуарних парках "Укртранснафта", зокрема, зберігається 232,6 тисяч тонн нафти, ПрАТ "Укртатнафта" - 239,9 тисяч тонн, ПрАТ "Нафтохімік Прикарпаття" - 101,9 тисяч тонн, НПК "Галичина" - 46,7 тисяч тонн.

Нині щомісячне зберігання нафти на трьох приватних НПЗ обходиться "Укртранснафті" в 75 млн грн.

Раніше ПАТ "Укртатнафта", підконтрольне групі "Приват", вимагало від ПАТ "Укртранснафта" розрахуватися за зберігання нафти і звільнити від неї резервуари підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!