Експерти очікують у 2016 році на двократне зростання іноземних інвестицій

Середа, 10 червня 2015, 15:37

Наступного року експерти очікують на подвійне – з $1,2 млрд до $2,5 млрд – зростання притоку іноземних інвестицій в Україну та поступове зростання українського експорту.

Такі очікування містяться у черговому консенсус-прогнозі українських експертів, опублікованому на сайті Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, ці дані було отримано на підставі співставлення прогнозів провідних українських економістів, у тому числі працівників наукових закладів Академії наук України, неурядових експертних центрів (таких як Міжнародний центр перспективних досліджень та CASE-Україна), а також комерційних організацій.

Згідно з консенсус-прогнозом, український експорт у 2016 році зросте з $51,9 млрд до $53,3 млрд. Обсяги ж імпорту товарів в Україну залишаться майже незмінними – $54 млрд та $54,4 млрд відповідно. Як наслідок, негативне сальдо зовнішньої торгівлі товарами та послугами зменшиться з $2 млрд до $1,2 млрд.

Реклама:

Серед іншого експерти очікують цього року падіння  ВВП країни на 8,3%, а наступного – зростання на 0,7%. Інфляція у 2015 році складе 44,8%, а у наступному – 17,2%.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: