Нацбанк продовжив "кредитні канікули" на 5 років

Середа, 10 червня 2015, 13:50

Національний банк встановив кінцевий термін повернення банками кредитів до 10 червня 2020 року.

Про це йдеться у постанові НБУ № 363 "Про заходи щодо зміни умов користування кредитами для підтримки ліквідності банків та операціями репо".

Як зазначається, 10 червня 2015 року завершується термін дії "кредитних канікул", встановлених для банків постановою від 19 лютого 2015 року.

"Запровадження Нацбанком "кредитних канікул" сприяло збереженню ліквідності банківської системи та забезпеченню виконання банками своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами", - повідомили у прес-службі регулятора.

Реклама:

З урахуванням зазначеного та з метою створення прозорих та сприятливих умов для забезпечення повернення банками України заборгованості за кредитами Нацбанку 09 червня 2015 року правлінням НБУ прийнято постанову № 363"Про заходи щодо зміни умов користування кредитами для підтримки ліквідності банків та операціями репо", йдеться у документі.

"Цією постановою встановлено кінцевий термін повернення банками кредитів Нацбанку - 10 червня 2020 року. При цьому, повернення кредитів банками буде здійснюватись згідно з відповідними графіками. Процентна ставка за кредитами встановлюватиметься на рівні, що діє за станом на дату прийняття цієї постанови", -  зазначили у прес-службі.

Положення цієї постанови поширюватимуться на банки, структура власності яких відповідатиме вимогам щодо її прозорості, установленим Національним банком України.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!