"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Гонтаревої розповіли про чергову стабілізацію на валютному ринку

Середа, 10 червня 2015, 12:50

На готівковому сегменті міжбанку пропозиція іноземної валюти з боку фізосіб четвертий місяць поспіль перевищувала попит на неї: її середньоденний чистий обсяг у травні становив близько 10 мільйонів доларів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ з посиланням на заступника голови Нацбанку Олега Чурія.

Як зазначається, за таких умов офіційний курс гривні до долара США у травні майже не змінився і становив 21,0482 гривні за долар. До євро гривня укріпилася на 0,96% - до 22,9341 гривні за євро, а до російського рубля на 1,12% - до 4,0252 гривні за 10 рублів.

Коментуючи наведені цифри, Чурій відзначив, що вони демонструють тенденцію до стабілізації ситуації на валютному ринку, покращення очікувань учасників ринку та зростання їх довіри до політики Національного банку.

Реклама:

"Позитивні тенденції, які спостерігалися на валютному ринку, дали змогу Нацбанку започаткувати процес поступового послаблення запроваджених раніше адмінзаходів. Але найважливіше, що ринок нарешті відчув спроможність Нацбанку утримувати ситуацію під контролем, а Нацбанк відчув довіру учасників ринку. А це є вагомою запорукою подальшого закріплення стабілізаційних тенденцій та позитивних змін у сфері валютних відносин", - підкреслив Чурій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!