"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ припиняє транзит живої птиці та продукції з США

Середа, 10 червня 2015, 10:47

Росія з 10 червня призупиняє транзит через свою територію живої птиці, продукції птахівництва та інкубаційного яйця із США.

Про це йдеться в повідомленні Россільгоспнагляду, пише Прайм.

Заборона не поширюється на СПФ-яйця - яйця, вільні від специфічних патогенних контамінантів, що є основною сировиною для виробництва вірусних вакцин і діагностичних препаратів.

Призупинення транзиту пов'язане з поширенням грипу птахів на території США, пояснив Россільгоспнагляд.

Реклама:

За даними Міжнародного епізоотичного бюро, на території 17 штатів США зареєстровано понад 157 осередків зараження пташиним грипом. При цьому кількість знищеної і полеглої птиці, за даними департаменту сільського господарства США, досягло 33,3 мільйона голів і продовжує збільшуватися.

Раніше, з 5 грудня 2014 року, Россільгоспнагляд прийняв рішення обмежити поставку на територію Росії м'яса і субпродуктів птиці із США, а також готової продукції з м'яса птиці.

З 26 травня 2015 відомство обмежило постачання в РФ живої птиці та яєць (за винятком СПФ-яєць) із США. Введення цих обмежень також пояснювалося поширенням пташиного грипу в США.

Росія на початку серпня 2014 обмежила на рік імпорт сільськогосподарських і продовольчих товарів з країн, які ввели проти неї санкції: США, країн ЄС, Канади, Австралії та Норвегії.

Під заборону потрапили яловичина, свинина, птиця, фрукти, овочі (у тому числі продовольча картоплю), сири і молочна продукція, горіхи і ряд інших продуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!