Латвія оцінює можливі втрати від "рибного ембарго" РФ у 200 мільйонів євро

Середа, 10 червня 2015, 09:05

Втрати латвійських підприємств рибної промисловості у зв'язку з введенням Росією заборони на ввезення консервів з Латвії складуть 100-200 млн євро.

Про заявив міністр землеробства Латвії Яніс Дуклавс, повідомляє Delfi.

За його словами, зараз спеціальна робоча група займається більш точними підрахунками розміру збитків.

" В зв'язку з забороною не зупиниться вся рибна промисловість. Розміри збитків можуть скласти від 100 до 200 млн. євро. Про це свідчать окремі представники галузі. Ми хотіли б дослідити це питання більш детально і сказати, які ці цифри", - пояснив міністр.

Реклама:

Яніс Дуклавс нагадав, що Росія ввела заборону на два місяці.

"Продовольчо-ветеринарна служба разом з представниками галузі за цей час повинна з'ясувати, які проблеми існують, чи перевищені нормативи по бензапірену і які є мможливості простежити за походженням продукції. Слід знайти відповіді на ці питання, і тоді через два місяці Росія прийме рішення", - розповів міністр.

За його словами, латвійська сторона висловила незадоволення російським колегам у зв'язку з тим, що перевірки проводилися тільки на чотирьох підприємствах, а під заборону потрапила продукція всієї галузі.

Нагадаємо, Россільгоспнагляд з 4 червня прийняв рішення провведення обмежень на ввезення до Росії рибної продукції з Латвії та Естонії.

Як наголошується в повідомленні, заборона введена через системні порушення в ході проведених інспекцій та виявлення Россільгоспнаглядом і компетентними органами країн-членів ЄС заборонених і шкідливих речовин.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: