"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світові ціни на нафту знижуються після п'ятничного зростання

Понеділок, 1 червня 2015, 12:15

Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в понеділок, коректуючи після різкого зростання в п'ятницю на тлі статистики щодо кількості бурових установок в США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

У понеділок вартість липневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent опускалася на 0,43% - до 65,28 долара за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на нафту WTI знижувалася на 0,66% - до 59,9 долара за барель.

Зростання цін на нафту в ході торгів п'ятниці перевищувало 4% на статистиці компанії Baker Hughes, згідно з якою, кількість бурових установок за робочий тиждень, що завершився 29 травня, в США зменшилася на 10 одиниць, або на 1,12%, і становила 875 одиниць. У річному вираженні показник зменшився на 53%.

Реклама:

Крім того, деякий тиск на вартість "чорного золота" здійснюють побоювання інвесторів про те, що видобуток нафти ОПЕК продовжить перевищувати квоту в 30 мільйонів барелів на добу, встановлену на засіданні 27 листопада 2014. Як прогнозує агентство Рейтер, картель на своєму засіданні 5 червня не скоротить цільовий показник видобутку нафти.

"Наші побоювання щодо фундаментальних показників і цін в другому півріччі 2015 і 2016 році після швидкого відновлення з січня збільшуються. Ринок не бачить загрози від збільшення видобутку ОПЕК і майбутніх обговорень по Ірану. Кожен з цих факторів може з надлишком компенсувати зниження видобутку в США" , - наводить агентство слова аналітиків Morgan Stanley.

Експерти банку також прогнозують, що повторне тестування річних мінімумів вкрай малоймовірно, вказуючи, що збільшення маржі нафтопереробки, скорочення нафтовидобувними компаніями капітальних витрат повинні обмежити зниження котирувань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!