МВФ в Україні продовжить "дискусії", щоб досягти остаточної домовленості

Понеділок, 1 червня 2015, 11:02

У найближчі дні місія Міжнародного валютного фонду продовжить дискусії з владою України на рівні експертів для досягнення остаточної домовленості.

Як повідомляється у прес-релізі МВФ 31 травня, про це заявив керівник місії в Україні Микола Георгієв.

"Місія провела з владою конструктивні дискусії щодо заходів, необхідних для завершення першого перегляду програми в рамках угоди про EFF. Розуміння було досягнуто з більшості питань і дискусії продовжаться в найближчі дні, щоб досягти остаточної домовленості на рівні експертів, яка в подальшому підлягає схваленню керівництвом і радою директорів МВФ", - зазначив Георгієв.

Він підкреслив, що всі критерії ефективності виконання, встановлені на кінець березня, були виконані, і всі структурні маяки, "які мали бути досягнуті навесні, - у процесі виконання, хоча деякі - із затримкою".

Реклама:

"Такий рівень впровадження програми був досягнутий незважаючи на винятково складні умови, що склалися частково зважаючи невирішеного конфлікту на сході України, вплив якого на економіку країни в першому кварталі 2015 року виявився більшим, ніж очікувалося", - зазначив Георгієв.

Також він підкреслив, що влада "налаштована забезпечити подальшу фіскальну консолідацію і просування реформ в енергетичному секторі", здійснює кроки в напрямку оздоровлення банківської системи та покращення бізнес-середовища і має намір завершити реструктуризацію боргу відповідно до цілей програми.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!