В Україні почав діяти меморандум про реструктуризацію валютних кредитів

П'ятниця, 8 травня 2015, 20:57

З 8 травня в Україні почав діяти Меморандум щодо врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в інвалюті.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, Меморандум був запропонований банками, що мають найбільший портфель кредитів фізосіб в інвалюті, і передбачає реструктуризацію споживчих кредитів в інвалюті, що отримані під заставу нерухомості, залишок за основною частиною яких не перевищує 2,5 млн грн за офіційним курсом гривні до інвалюти, установленим Нацбанком на 1 січня 2015 року.

"Обов’язок банків щодо виконання положень Меморандуму виникає виключно за низки умов, більша частина яких вже виконана", йдеться у повідомленні.

Реклама:

Найважливішою підставою практичної реалізації положень Меморандуму стало підписання 5 травня 2015 року президентом України Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо реструктуризації кредитних зобов’язань з інвалюти в гривню.

Як зазначається, Меморандум підписали "УПБ", "Альфа-Банк Україна", "КБ "Надра", "Банк Михайлівський", " ПриватБанк", " Банк "Грант", "Регіон-банк",  "Дельта Банк", "ФИДО Банк", "Платинум Банк", "Креді Агріколь банк". 

"Іншібанки, що мають найбільший портфель кредитів фізичних осіб в іноземній валюті, розглядають можливість у найближчий час такожприєднатися до Меморандуму", - зазначив регулятор.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: