Кличко вимагає провести незалежний аудит "Київенерго" щодо тарифів

П'ятниця, 8 травня 2015, 16:45

Київська міська адміністрація має намір провести тендер з визначення незалежного міжнародного аудитора для перевірки діяльності ПАТ "Київенерго".

Проц е йдеться у повідомленні КМДА.

"Із введенням нових тарифів на централізоване теплопостачання, водопостачання та водовідведення до КМДА надходить велика кількість скарг. На думку багатьох киян, вартість послуг на тепло і гарячу воду є значно завищеною та економічно не обґрунтованою", – зауважив Кличко.

Мер підкреслив, що столична влада не впливає на формування тарифів на тепло- і водопостачання. Їх встановлює НКРЄ за подачею заявки виконавця послуг, тобто "Київенерго".

Реклама:

Водночас, наголосив Кличко, він відстоював і відстоюватиме інтереси столичних мешканців, зокрема, у відносинах із постачальниками комунальних послуг.

"З метою захисту інтересів киян я ухвалив рішення провести незалежний аудит, щоб ні у кого не виникало питань щодо економічної обґрунтованості тарифів. І дав доручення директору Департаменту економіки та інвестицій провести тендер для обрання аудитора, який перевірить ціноутворення тарифу на теплопостачання і постачання гарячої води "Київенерго", - зазначив Кличко.

За його словами, це повинен бути незалежний аудит, проведений авторитетними міжнародними компаніями.

"Якщо ціна виявиться завищеною, ми будемо тиснути, щоб тарифи були знижені до економічно обґрунтованих", - підсумував Кличко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: