НБУ публікуватиме інформацію про видані ліцензії на здійснення валютних операцій

П'ятниця, 8 травня 2015, 15:51

Нацбанк України розпочинає публікувати архівну та актуальну інформацію про видані генеральні ліцензії на здійснення банками і небанківськими фінустановами валютних операцій.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, стосовно банків публікується інформація про всі генеральні ліцензії, видані починаючи з жовтня 2011 року.

"Стосовно небанківських фінансових установ публікується інформація про всі 162 генеральні ліцензії, видані починаючи із грудня 2002 року. Інформація про всі видані ліцензії публікується в хронологічному порядку та міститься у двох файлах, у яких подаються відомості щодо банків і небанківських фінансових установ відповідно", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

НБУ зазначає, що у подальшому інформація про видані банкам та небанківським фінансовим установам генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій оновлюватиметься регулярно протягом п’яти робочих днів після видачі нових генеральних ліцензій.

Нагадаємо, що з метою підвищення транспарентності діяльності банківської системи із січня 2015 року Національний банк оприлюднює інформацію про надані банкам кредити (на строк більше 30 календарних днів) з обов’язковим зазначенням найменування банку, суми та виду кредиту, типу наданого забезпечення та дати відповідного рішення Національного банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: