"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" за І квартал отримав збиток в розмірі 21,9 мільярда гривень

П'ятниця, 8 травня 2015, 14:25

За результатами І кварталу 2015 року "Нафтогаз" отримав чистий збиток в розмірі 21,9 млрд грн (в І кварталі 2014 року - 27,2 млрд грн). 

Про це йдеться у фінансовій звітності компанії.

Згідно із звітністю, основними факторами, що обумовили формування такого фінансового результату, стали  18,7 млрд грн чистих збитків від курсових різниць, які компанія понесла через девальвацію гривні.

Як зазначається, заборгованість "Нафтогазу" в іноземній валюті на початок 2015 року становила близько 2,5 млрд дол. Курс гривні до долару змінився з 15,77 грн/дол. на початку року до 23,44 грн/дол. в березні 2015 р., що призвело до відповідного збільшення заборгованості компанії в гривневому еквіваленті.

Реклама:

Також, 1,4 млрд грн збитків, пов’язаних з несанкціонованим відбором газу в зоні АТО.

Крім того, 10,5 млрд грн - збитки від реалізації природного газу населенню (для приготування їжі та опалення, в т.ч. через теплопостачальні підприємства) за регульованими цінами, які в 6-7 разів нижчі за закупівельну ціну імпортованого газу.

"Від інших видів діяльності "Нафтогаз" отримав 10,9 млрд грн прибутку (реалізація газу промисловим споживачам, надання послуг з транзиту, тощо)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, компанія понесла інші витратина суму2,2 млрд грн (фінансові витрати, адміністративні витрати, нарахування забезпечень під судові справи, тощо).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!