"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" вимагає від "Київенерго" та КМДА розрахуватися за газ

Четвер, 7 травня 2015, 20:07

НАК "Нафтогаз України" вимагає від ПАТ "Київенерго" та Київської міської державної адміністрації вжити заходів щодо сплати заборгованості за спожитий природний газ для відновлення гарячого водопостачання киянам.

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

За оперативними даними, станом на 7 травня поточного року "Київенерго" є найбільшим в Україні боржником за спожитий газ.

Як зазначається, заборгованість товариства становить 3,447 млрд гривень, або більше 13% від загальної заборгованості суб’єктів господарювання перед "Нафтогазом", яка становить 25,733 млрд гривень.

Реклама:

"При цьому за газ, поставлений "Київенерго" для виробництва електроенергії, товариство заборгувало "Нафтогазу" 2,468 млрд гривень, для виробництва теплової енергії - 0,979 млрд гривень. Ця заборгованість була накопичена "Київенерго" з 2011 року, а більша її частина сформована за чотири місяці 2015 року та у 2014 році", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що населення, яке є найбільшим споживачем послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання (близько 80% споживання), розраховується з "Київенерго" вчасно і практично в повному обсязі.

"Враховуючи наявність значної заборгованості, тенденцію до її збільшення та відсутність реагування на заклики "Нафтогазу" розрахуватися за спожитий газ, компанія була змушена по закінченню опалювального сезону надіслати до газорозподільчого підприємства ПАТ "Київгаз" та КМДА доручення на відключення "Київенерго" від газопостачання", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що значна заборгованість "Київенерго" за спожитий газ ускладнює виконання "Нафтогазом" своїх зобов'язань перед постачальниками імортованого газу. Умови закупівлі імпортованого газу для теплокомуненерго не дають "Нафтогазу" можливості постачати цей газ без оплати, та, фактично, кредитувати приватні компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: