У ГПУ розповіли, яке майно Колобова заарештовано в Україні

Четвер, 7 травня 2015, 18:30

В екс-міністра уряду Азарова Юрія Колобова в Україні арештовано будинок та дві земельні ділянки в Київській області, а також кошти на банківських рахунках.

Про це йдеться у відповіді заступника генерального прокурора Дмитра Столярчука на запит народного депутата від БПП Сергія Лещенка.

 

У документі зазначається, що предметом дослідження в рамках кримінального провадження є факт заволодіння Януковичем В,Ф. Азаровим М.Я. Колобовим Ю.В. та Резніковим Г.А. бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Нагадується, що 30 вересня 2014 року Колобову було повідомлено про підозру.

Реклама:

"З метою забезпечення можливої конфіскації майна за вироком суду та відшкодування заподіяних збитків ухвалами слідчого судді арештовано майно та банківські рахунки підозрюваного, а саме: будинок та дві земельні ділянки в Київській області, кошти на рахунках у банківських установах України, відкритих на його ім'я та на ім'я матері", - сказано в документі.

Зазначається також, що в межах розслідування здійснюються заходи, спрямовані на встановлення походження зазначеного майна, а також наявності іншого майна, на яке можна накласти арешт.

Також Столярчук зазначив, що Україна вже подала запит на екстрадицію Колобова.

 

4 березня іспанські ЗМІ повідомили, що Колобова затрималив Іспанії за ордером Інтерполу.

СБУ оголосила в розшук Юрія Колобова в кінці жовтня 2014 року. Пізніше його в розшук оголосив і Інтерпол.

Колобов проходить по одній справі з Миколою Азаровим і Віктором Януковичем щодо незаконного фінансування із держбюджету будівництва телекомунікаційної мережі спецзв'язку.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: