"Газпром" домовився про постачання газу через ще не побудований "Турецький потік"

Четвер, 7 травня 2015, 17:01

Глава російського газового гіганта "Газпрому" Олексій Міллер заявив про досягнення домовленості про початок постачання газу по "Турецькому потоку" в обхід України у грудні 2016 року.

Про це УНІАН повідомили в управлінні інформації російського газового холдингу за підсумками переговорів Міллера і міністра енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки Танера Йилдиза в Анкарі.

"Сьогодні відбулися дуже конструктивні та важливі переговори. Досягнута домовленість про початок введення в експлуатацію та постачання газу по "Турецькому потоку" в грудні 2016 року. "Газпром" у графіку своєї роботи за проектом "Турецький потік" буде виходити з досягнутих сьогодні домовленостей", - сказав Міллер.

Повідомляється, що Міллер і Йилдиз обговорили питання поставок російського газу в Туреччину, модернізації газопроводу "Блакитний потік" та реалізації проекту з будівництва нового газопроводу з Росії в напрямку Туреччини через Чорне море.

Реклама:

На зустрічі було відзначено, що за перші чотири місяці 2015 року по "Блакитному потоку" з Росії в Туреччину, за оперативними даними, поставлено близько 5,4 млрд кубометрів газу. Це на 4% більше показника за аналогічний період 2014 року.

Учасники переговорів відзначили, що за останні 10 років споживання газу в республіці зросло більш ніж у два рази, і турецький ринок зацікавлений у подальшому нарощуванні обсягів експорту енергоносіїв з Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!