Голові Антикорупційного бюро платитимуть близько 60 тисяч

Четвер, 7 травня 2015, 16:46

Зарплата директора Національного антикорупційного бюро становить 50 прожиткових мінімумів, тобто близько 60 тисяч гривень.

Про це сказав директор бюро Артем Ситник в інтерв'ю "Українським новинам".

"У законі для директора передбачено 50 прожиткових мінімумів плюс коефіцієнт 1,2 для Києва. Зарплата солідна", - сказав він.

Ситник зазначив, що його зарплата відрізняється від окладів інших співробітників бюро.

Реклама:

Він вважає, що різниця в зарплаті – дуже серйозний кар'єрний стимул, зокрема для детективів, показати себе.

Рівень зарплат співробітників свого відомства Ситник назвав достатньою для гідного життя.

"Сама зарплата, у принципі, дає можливість орендувати житло, забезпечити і себе, і сім'ю найнеобхіднішим. Одним словом, для гідного життя цього достатньо", - сказав він.

Ситник вважає, що рівень зарплат достатній для реальної боротьби з корупцією.

"Я думаю, що так. Я завжди говорив, що не має бути чиновника, який може собі дозволити Bentley. Жодна економіка світу не може собі дозволити мати такого чиновника", - зазначив він.

"У мене позиція така: якщо ти чиновник будь-якого рівня, то ти досить забезпечена, але не багата людина, а якщо ти хочеш більше, іди в банк, бери кредит і намагайся розвинути якийсь бізнес і заробити більше", - сказав голова Антикорупційного бюро.

Ситник також вважає, що 500 співробітників центрального апарату – достатньо для початку роботи бюро. Максимальний штат бюро, за його словами, – 700 людей.

"Поки питання про створення регіональних бюро ще не вирішено. У принципі, є намір, щоб Бюро ефективно запрацювало до кінця року", - зазначив він.

Ситник планує просити Верховну Раду перенести крайній термін для формування центрального апарата бюро, призначений на 25 травня.

За його словами, напередодні бюро вже оголосило конкурс на заміщення вакантних посад 100 детективів.

Ситник зазначив, що надалі буде створено кілька конкурсних комісій для відбору кандидатів у бюро.

Також, за його словами, при бюро буде створена громадська рада, яка також делегує своїх кандидатів до конкурсної комісії.

Ситник сподівається, що процедура відкритого конкурсу на посаді у НАБ дозволить зламати стереотипи й сформувати думку про те, що в державі щось таки міняється і буде реальна боротьба з корупцією.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: