Brent подорожчала до 68,2 долара за барель

Четвер, 7 травня 2015, 14:52

Нафта Brent дорожчає в четвер, WTI коливається біля рівня закриття попередніх торгів.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає "Інтерфакс-Україна".

Червневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:10 зросли в ціні на 0,43 долара (0,63%) - до 68,2 долара за барель.

Ціна ф'ючерса на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі збільшилася до цього часу на 0,04 долара (0,07%) - до 60,97 долара за барель.

Реклама:

Позитивом для ринку стали опубліковані напередодні дані Міненерго США, які показали перше за чотири місяці тижневе зниження запасів нафти в країні.

Запаси нафти за минулий тиждень зменшилися на 3,88 млн барелів, до 487 млн барелів. Тим не менш, запаси більш ніж на 100 млн барелів вище середнього для цієї пори року рівня за останні п'ять років.

Видобуток нафти в США скоротився минулого тижня на 4 тисячі барелів на добу (б/д) - до 9,37 млн б/д. Зниження видобутку було відзначено за підсумками третього з останніх чотирьох тижнів.

Тим часом, американські виробники сланцевої нафти підвищують прогнози видобутку, що, на думку експертів, чинитиме тиск на вартість нафти.

Про підвищення прогнозів видобутку на поточний рік оголосили, зокрема, Chesapeake Energy Corp., Carrizo Oil & Gas Inc. і Devon Energy Corp.

EOG Resources Inc. повідомила, що має намір збільшити видобуток, як тільки ціна нафти стабілізується на рівні 65 доларів за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!