"Ощадбанк" надаватиме кредити ОСББ на енергоефективність

Середа, 6 травня 2015, 14:43

"Ощадбанк" розпочинає фінансування ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків) для впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках.

Про це йдеться у повідомленні банку.

За оцінками експертів, 80% житлових будинків потребують ремонту, на шляху від виробника до споживача в системі ЖКГ втрачається до 60% тепла, причому більша його частина втрачається на рівні споживачів.

Комплексна термомодернізація житлових будинків надасть можливість скоротити споживання газу майже на 30%, а втрати теплової енергії – до 50%.

Реклама:

Як відомо, 8 квітня 2015 року Кабінетом Міністрів було прийнято рішення про продовження Державної програми стимулювання населення, в тому числі ОСББ, до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту.

Завдяки підтримці уряду об’єднання співвласників багатоквартирних будинків зможуть отримати відшкодування до 40% суми кредитних коштів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів.

Кредит надається на строк до 60 місяців. Ставка - 25% річних, обов'язковий початковий внесок - від 10%, одноразова комісія - 3% від суми кредиту. Сума кредиту становитиме  не більше 90% вартості проекту, але не більше 30 тис грн. на 1 квартиру в будинку.

Основні умови отримання кредиту для ОСББ:

- строк існування ОСББ - не менше 6 місяців;

- 70% власників квартир є членами ОСББ;

- 75% всіх співвласників будинку (не тільки членів ОСББ) на загальних зборах проголосували "ЗА" виконання проекту за рахунок кредиту.

 

Крім цього, з травня у кожному обласному управлінні "Ощадбанку" буде працювати спеціаліст, який надаватиме громадянам професійні консультації щодо створення ОСББ та механізмів фінансування заходів, спрямованих на підвищення енергоефективності  таких об’єднань.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: